onsdag 27 april 2011

Vildsvin på Mörkö

I morse när jag satt i bilen på väg till jobbet på Mörkö såg jag plötsligt en flock vildsvin som travade ut ur en skogsdunge. Jag tvärnitade mitt på vägen för det fanns ingen vägren att svänga in på, fumlade fram min lilla kompaktkameran ur jackfickan, vevade ner rutan, väntade en evighet på att kameran skulle starta och försökte sedan hitta grisarna i displayen. Då hade de redan hunnit springa förbi bilen så jag var tvungen att vrida mig rätt ordentligt bakåt och åt sidan för att nå dem med objektivet varvid jag började skaka av den förvridna ställningen. Så med tanke på omständigheterna är jag väldigt nöjd och glad över den här bilden!


måndag 25 april 2011

Redan över...

Annandag påsk, i morgon är det dags att gå till jobbet igen. Det har varit en fantastiskt fin och trevlig påskhelg, men jag kan inte låta bli att vara lite bitter över att tiden går så fort...

Påskafton-påskdagen tillbringade vi hos M och S i Storvreta, någon mil norr om Uppsala. På ditvägen svängde vi in till Uppsala och tog en liten promenad och åt en glass. På påskafton hjälptes vi åt att göra en middag som blev helt magiskt bra. På påskdagen förfirades F, som fyller 17 år i morgon.

Jag tog väldigt mycket bilder i helgen, de flesta med mitt nya favoritobjektiv Nikon 28-105/3.5-4.5 Macro, som jag köpte för 820 kr på Tradera!

La famiglia njuter av en glass i solen nedanför Domkyrkan


Spegelbilder i Fyrisån


Jag har aldrig fotograferat så många blommor som i år...


ET:s brorsa?


 Krokusar


 Hemgjord sushi


 Underbart vin!


 Perfekt lamminnerfilé med medelhavsgratäng och fetaostkräm


 Tryffeltårta med aprikoser, cognacsgrädde och vaniljglass


Dagen avslutades med en magifik solnedgång, här fångad genom en syrénhäck

måndag 18 april 2011

Vilket väder!

De senaste dagarna har varit helt fantastiska, livet kommer tillbaka, solen värmer!

I lördags kväll hade F "tjejmiddag" hemma hos oss så C och jag beordrades hålla oss borta. Efter mycket funderande så fick jag för mig att vi skulle åka upp till Kungliga operan och se Verdis "Stiffelio", och så blev det. Vi träffade först E inne i stan och gick och åt på Cafe Milano på Kungsträdgårdsgatan. Sen vidare till operan, som var riktigt bra. Jag är egentligen ingen operafantast men gillar att se opera live, om det är på Kungliga operan. Miljön i sig är värd ett besök då och då.


I går stack vi ned till båten och plockade bort presenningen och täckställningen, då är det vår!

Finns det något vackrare än en gammal Yanmar-motor? Ja, det gör det.


Det börjar komma lite båtar i ån, det är ett bra tecken


Någon slags blå blommor


Vi satt ute och åt lunch idag på jobbet

Idag stängde köket efter lunch och vi var ute och jobbade istället. Jag roade mig med att måla fönsterfoder i solskenet, så imorgon lär jag vara klädsamt grisrosa i ansiktet. Tog några bilder i slottsparken.





Slottsträdgårdsmästaren pysslade med sina plantor. Jag tog ett par foton på trädgårdsmästaren själv men han verkade inte så sugen på att vara med på bild. Här är i alla fall en planta.


Arbetsplatsen

lördag 9 april 2011

Liv och död

Vi begravde min farfar i torsdags. Han blev 88 år gammal. Han fick leva ett rikt och långt liv, och vi fick ta avsked av honom med en fantastiskt vacker begravningsgudstjänst och en trevlig (ja, faktiskt, trots omständigheterna) minnesstund med sång, musik och fina tal.

Idag var C och jag på promenad med Stina och stötte på den här blåsippan som får bli symbol för att livet är på väg tilbaka i naturen.