torsdag 23 juni 2011

En regnig sommarmorgon runt slottet

I morse klev jag upp tidigare än vanligt för att hinna fotografera lite runt slottet innan jag började jobba. Naturligtvis regnade det... Men eftersom både jag och min kamera är vädertätade så trotsade jag vädret och tog några bilder ändå.




Det går lite inflation i blombilder på den här bloggen numera, men de är ju så fina...



Köksträdgården

 Det här är en Drömhörna


I går släppte Ulf Lundell två nya skivor, båda live-inspelningar. Den ena är från Unplugged-turnén för tre år sen, då C och jag var på en fantastisk konsert på Cirkus. Bl a är nedanstående låt med.


söndag 19 juni 2011

Vita bergen

Idag blev det en sväng upp till Stockholm och då passade vi på att ta en liten promenad i Vita bergen i regnet. Jag hade gärna haft med min kompis Slottsträdgårdsmästaren som guide genom parken (han jobbade som trädgårdsmästare i Vita bergen en gång i tiden), men det får väl bli en annan gång.

Jag säger alltid att jag inte kan tänka mig att bo i Stockholms innerstad, men det är ju inte riktigt sant. Ge mig ett förstahandskontrakt på ett av kulturhusen i/runt Vita bergen och jag kommer att bli söderkis, jag lovar! Det är lite svårt att begripa att denna idyll var ett av Stockholms allra fattigaste områden på 1800-talet. Här bodde föresten Ulf Lundell i en liten stuga några år i början av 70-talet medan han skrev på romanen Jack. Han fick hyra (låna?) stugan av sin polare Joakim Strömholms far, Christer Strömholm, en av Sveriges mest kända fotografer. På den tiden var det väl bara handplockade "kulturknuttar" som fick hyra de där husen. Jag vet inte hur det är idag. Hysteriskt vackert är det i alla fall...






Äsch då, inte hade det behövts... Men tack ändå!


Sofia



Annars är det en sorgens dag. "Big Man" Clarence Clemons har dött, i sviterna av en stroke. Clarence var saxofonist i The E Street Band. Han började spela med Bruce Springsteen 1971 och var en av Bruce's allra närmaste vänner. Här kommer en videosnutt från 1978 med det kanske mest kända saxofonsolot av Clarence:

måndag 13 juni 2011

Staffans föl

I går jobbade jag extra tillsammans med min kock-kompis Staffan. Staffan ägnar sig åt westernridning och har några hästar på sin fina sörmländska gård. I förrgår fick han ett efterlängtat föl, så jag hängde med honom hem efter jobbet och tittade på den lille hingsten. När bilderna togs var fölet bara drygt ett dygn gammalt. Visst är det lite fascinerande att han redan går omkring själv ute i hagen? Ett människobarn tar ca ett år på sig för att komma till samma stadium...






måndag 6 juni 2011

En promenad på sörmlandsleden

I går åkte vi faktiskt inte ut på sjön, utan valde att ta en hundpromenad i skogen. Vi tog bilen ner till trakterna kring Gisesjön strax söder om Trosa och sedan gick vi en bit på sörmlandsledens etapp 54 upp till sjön Björken.Vi började med att gå på leden på fel ställe och det tog ca 20 minuter innan jag tog fram kartan och förstod det. Så efter 40 minuters traskande påbörjade vi den promenad som åkt dit för att gå... Det blev en fin promme genom en lummig skog full av olika blomster, som jag naturligtvis inte har en aning om vad de heter. Men det gör dem ju inte mindre vackra. Väl framme vid Björken fick Stina sig några dopp och vi fick njuta av ett fantastiskt landskap och vyer över sjön i solskenet.

På kvällen träffade vi ett par kompisar nere på stan och inledde en liten barrunda, som inkluderade en ny favoritöl, Brooklyn Ale, och en ny favoritdrink, Redjam (hallonbaserad).

















lördag 4 juni 2011

Årets andra båtutflykt...

Det blev en kort tur ut på sjön idag också, trots att det blåser rätt ordentligt. Vinden hade vänt sen igår så vi gick till Grytan, grannö till vår favoritö Korpen.








fredag 3 juni 2011

Årets första båtutflykt

I går gjorde jag i ordning vår lilla motorbåt och sjösatte den. Vi har en segelbår också, som ligger på varv och ska sjösättas under veckan som kommer. Men idag var vi ute med lillbåten, och det var helt sanslöst underbart! Det är när jag får vara ute på sjön och i skärgården som jag trivs allra bäst. Efter den långa kalla vinter som vi har bakom oss var det extra skönt att få komma ut på sjön i strålande solsken. Det var inte så länge sen som en sån här tur ut i skärgården kändes väldigt avlägsen... Vi körde ut till ön Korpens södra vik där det var lä idag och fick några magiskt fina timmar i rena rama högsommarvädret. Såna här dagar leker livet! När sen segelbåten kommer i vattnet och jag får komma ut med den, rulla ut genuan, segla en stund och sedan få sitta i sittbrunnen på kvällen och sippa på ett glas vin efter en god middag, då är det euforiskt!!

Kameran fick hänga med och jag skruvade på ett polarisationsfilter som jag köpte i vintras, men jag är inte nöjd med resultatet...