måndag 29 augusti 2011

Sensommarkväll

Jag har jobbat rätt intensivt de senaste veckorna så det har inte blivit många bilder tagna. Men ikväll var jag ledig och tog med mig Stina till ett utsiktsberg vid en gammal fornborg som ligger strax utanför Trosa. Det var ett fantastiskt vackert ljus, men kvällens höjdpunkt kommer sist i bildsviten.







Precis när jag skulle kliva in i bilen och åka hem igen kom en flock gäss flygande


På väg hem hade jag turen att få se en flock hjortar som stod och betade på ett fält. När jag stannade bilen så flydde de in i skogen, utom den här hinden som stod kvar en stund och kollade in mig för att bestämma sig för om jag var farlig eller inte.


Jag kom bara några hundra meter innan det var dags att tvärnita igen och hoppa ur bilen och ta ett par bilder.





Sen stängde jag av kameran och la den på passagerarsätet, övertygad om att det var färdigfotat för den här kvällen. Men jag hann bara köra någon minut så stod den här damen alldeles intill vägen och tittade...


Hon hade till och med vänligheten att titta rätt in i kameran! Ibland har man lite tur...




tisdag 16 augusti 2011

Bara lite sommarbilder

Lägger upp några bilder från den snart försvunna sommaren...

Först ett par bilder från en promenad vid Gisesjön förra veckan.





 C och Stina tar ett dopp i Fifångs södra vik, första semesterveckan.


Ett av de vackraste djur som finns, om ni frågar mig. Kolmårdens djurpark.


En dag tog C, F en promenad runt hela Djurgården. Det var naturligtvis en otroligt vacker promenad, men vi blev rätt beklämda av den här synen uppe vid Biskopsudden. Vad är det med folk??


Vi avslutade med en fika uppe i Kaknästornet, som kändes rätt fjuttigt jämfört med höstens besök i Empire State Building och Rockefeller Center... Men fint ändå!


 Tomaterna som vi odlar i kruka börjar mogna. De kommer att ätas med basilika, olivolja, mozarella och vitlöksbröd.

måndag 8 augusti 2011

Brännöl på Brännö

I fem år har jag skjutit upp målningen av fönster och vindbrädor på vårt hus, men nu är det färdigmålat! Jag började måla i förra veckan, gjorde ett avbrott för en resa till Göteborg med C och F över helgen, och avslutade målningsprojektet för en stund sedan. När storstegen ändå var framme passade jag på att rensa hängrännorna. Jag är mycket stolt över mig själv!

Jag har varit i Göteborg många gånger, men inte sett så mycket mer av skärgården än Marstrand. Så den här gången åkte vi på en tur till Brännö. Trevlig ö som var bra mycket större än jag trott.

På väg hem från Göteborg lyssnade vi på "Sommar" med Håkan Juholt. Bra kille, han spelade bl a Ulf Lundell, Bruce Springsteen och Johnny Cash, bara på det kan han få min riksdagsröst. Dessutom gjorde han mig glad genom att prata om solidaritet, medmänsklighet och kärlek. Han berömde politiska motståndare och talade om vikten av att kunna lägga prestigen åt sidan för att nå gemensamma mål. Det var som balsam för själen i dessa bistra tider när herrar Reinfeldt, Borg och Björklund så när hade fått mig att tappa tron på att politiker har hjärtan och känslor...