lördag 24 september 2011

Komöte

Stina och jag tog en promenad ute vid Komöte idag. Inget vidare fotoväder, kraftigt soldis. Men det var skönt att komma ut på en rejäl promenad efter en hysterisk arbetsvecka. Nu hade jag tänkt skriva ett långt inlägg om konsumtionssamhället, likriktning och människors rädsla för att bryta mot normer. Men det får vänta...

Tillägg: Såg nyss ett TV-program om en av våra största svenska fotografer, Christer Strömholm. Han presenterade bland annat en formulering som jag skulle vilja citera - "Döda fiskar flyter medströms". Det får nog bli rubrik till ett inlägg framöver.

Tillägg 2: Glömde rubrik, sätter en nu...


söndag 11 september 2011

Söders höjder

Igår gick jag, C och Stina en långpromenad på Södermalm tillsammans med vår kompis Slottsträdgårdsmästaren, som egentligen heter Hasse. Hasse var en gång i tiden trädgårdsmästare i Stockholm och skötte ihop med sin bror bland annat om trädgårdarna på Söder. Det blev en fantastiskt trevlig, intressant och vacker vandring, full av anekdoter och minnen från Hasses trädgårdsmästarliv. Vi fick se häftiga platser, byggnader och promenadstråk på Söder, som varken C eller jag ens hört talas om!

Vi började promenaden på Skinnarviksberget, gick sedan via Monteliusvägen och Pryssgränd ned till Södermalmstorg, där det var Skördefest på Stockholms stadsmuseums gård. Efter en sväng på marknaden traskade vi till Fjällgatan, där vi åt en förträfflig vegetarisk buffélunch på Hermans. Efter matintaget gick vi vidare upp till Åsöberget, Lotsgatan, Kvastmakarbacken och kvarteren runt Katarina kyrka. Vi avslutade promenaden på Södermalmstorg, där vi återigen besökte Skördefesten och inhandlade en flaska fläderblomsaft och en chilifrukt. En riktig höjdardag. Vädret var onödigt fint, ur fotosynvinkel, men några bilder blev det.















    Det fanns massor med grönsaker, frukter och lagade produkter som sylt, saft, chutney och annat
    köpa på Skördefesten

                             Söderkis anno 2011

    Kärlek





    Mäster Kees i sin egen park - Cornelisparken



lördag 10 september 2011

Håkan Hellström på Gröna Lund

Jag minns exakt när jag hörde Håkan Hellström sjunga första gången. Jag satt i bilen på väg hem från jobbet en sen kväll hösten 2000 och hörde Känn ingen sorg för mig Göteborg. Min första tanke var "vad fan är det här...??". Jag tyckte att det lät bedrövligt! Det tycker jag inte längre. Det finns en innerlighet, musikalitet och genuin känsla i Håkans låtar som slår det mesta. Hans sångstil är helt klart lite egenartad, men de som påstår att han sjunger falskt vet faktiskt inte vad de pratar om. Jag kan inte påstå att jag lyssnar speciellt mycket på Håkans musik, men så fort jag hör en av hans låtar på radio eller TV så blir jag glad. Igår kväll spelade Håkan och hans band på Gröna Lund och C och jag åkte upp och såg konserten. Det blev en av de bästa konsertupplevelser jag varit med om! Håkans och bandets spelglädje smittade av sig från första takterna och höll i sig hela konserten.

Jag har sållat stenhårt bland bilderna och borde kanske tagit bort några till, men klarar det inte... Så ni får stå ut med följande bildorgie.































måndag 5 september 2011

Nisse - min nya kompis

I går var jag uppe i stallet och träffade min nya kompis Nisse. Han har gått som ridskolehäst i nästan 20 år, men är nu pensionerad från det jobbet. Nu ska jag vara sk medryttare på Nisse, dvs jag ska hjälpa Nisses ägare med att rida honom 1-2 ggr i veckan och även hjälpa till med lite stalltjänst. Jag tog med mig lillkameran i går och tog några bilder. Blev även plåtad tillsammans med Nisse.

Sedan min förra medryttarhäst Santoz flyttade till Sollefteå för drygt ett halvår sedan har jag varit "hästlös". Jag har saknat ridningen, så jag är glad för att Nisse (och hans ägare) låter mig rida honom! Både Nisse och jag är två gamla trötta gubbar, men jag hoppas att vi ska komma i bättre form tillsammans...!








Foto: Ulla T

lördag 3 september 2011

Tullgarns naturreservat

Idag var Stina och jag på en liten promenad på Sörmlandsleden mellan Stensund och det kungliga slottet Tullgarn. Området är naturreservat och fantastiskt vackert. Det blev en rätt kort promenad pga att jag har ont i ett knä. Vi har rätt körigt på jobbet med massor av gäster, och tempot är högt i köket. Det börjar kännas i kroppen nu.

Tidigt i torsdags morse var jag iväg till mitt gamla stall, där Santoz stod, och provred hästen Nisse. Det ser nu ut som att jag kommer att bli medryttare på Nisse, som är en 22-årig gammal "pensionerad" ridskolehäst. Bild på Nisse lär dyka upp här på bloggen inom kort...




Rätt imponerande camouflage den här lilla grodan visar upp. Hade den inte rört på sig så hade jag inte upptäckt den trots att jag gick förbi på bara någon halvmeters avstånd.


Utsikt från ett berg strax söder om Stora Fjärdsvall. Den platta gräsytan i mitten av bilden är Näsudden, en annan väldigt speciell plats inom Tullgarns naturreservat med en natur som inte liknar någon annan i trakten.


Fick en hjortbild även idag.