onsdag 29 februari 2012

London - Lite av varje

Här kommer de sista bilderna från vår Londonresa.

Taket i British Museum


E och F i British Museum


På torsdagkvällen var vi på The Queens Theatre och såg musikalen Les Miserables. Kanonbra!


Cyklande polis på Portobello Road


Fikapaus i Hyde Park


Slarvern Howard som var på rymmen från sin matte i Hyde Park


Hyde Park


En av sjöarna i Hyde Park


Den här lille krabaten träffade vi också i Hyde Park


Snett emot T-banestationen Bond Street på den hysteriska Oxford Street kan man gå in i en smal gränd och komma ín i ett litet lugnt kvarter med mysiga pubar, gallerier och småaffärer!








 Camden Market


Camden

tisdag 28 februari 2012

London - Hampstead

Vi tog tuben upp till Hampstead för att bl a titta på utsikten från Parliament Hill och spatsera runt lite i den lilla synnerligen välmående förorten/byn som ligger ca sex kilometer norr om Charing Cross (alla avstånd i London mäts av gammal tradition från just Charing Cross). I Hampstead bor det väldigt många snuskigt rika människor, det är tydligen ett av de områden som har högst levnadsstandard i hela världen och huspriserna är skyhöga, men jag tyckte ändå att det var en rätt trevlig atmosfär!












Efter en rejäl promenad nådde vi till slut fram till toppen av Parliament Hill och fick där en hänförande utsikt över Londons innerstad. Dessvärre i ett hänsynslöst motljus...






måndag 27 februari 2012

London - Portobello Road

Fredagförmiddagen tillbringades i Notting Hill på Portobello Road och marknaden där.




























London - Mat och dryck

Varken C eller jag är några ölfantaster utan föredrar rött vin i de flesta sammanhang, med undantag för stout och då företrädesvis Guinness. Här en bild från första dagens lunch, då vi åt fish & chips på en pub nere vid Green Park.



Bild innifrån den gigantiska M&M's World Store vid Leicester Square. En affär i fyra våningsplan som bara säljer godiset M&M och prylar som det står M&M på...


Första kvällen åt vi på Jamie Olivers Italienska restaurang i Covent Garden. Det blev ett av mitt livs största restaurangupplevelser. Underbar vällagad mat till mycket rimliga priser. Rekommenderas starkt! Nackdelen är att man inte kan boka bord om man är ett mindre sällskap än sex personer. Så när vi gick dit kvällen därpå så var det fullt och minst en timmes väntetid och då valde vi att gå till ett annat ställe. Men jag skulle lätt kunna tänka mig att äta på Jamie's Italian varje kväll!








Som huvudrätt åt jag biff som bräserats så länge att den liksom "smält ner" och trådat sig. Den serverades med mynta och en polenta med parmesan och citron och var en smakbomb!


Till dessert valde jag efter mycket om och men och på inrådan av servitören en lemon curd tarte med honung/lime creme fraiche och marinerade bär. Även denna rätt var sanslöst god.


                             Sista dagen åt vi crepes med chokladfyllning som mellanmål.






söndag 26 februari 2012

London - Gatubilder












Covent Garden





Portobello Market


Portobello








                             Camden Market