torsdag 31 maj 2012

Glada kossor och ramslök

Häromdagen var jag och mina arbetskamrater i köket på studiebesök hos en av våra leverantörer. De odlar fantastiska ekologiska grönsaker och föder upp glada kossor. Under sommarhalvåret får korna gå fritt på en ö i skärgården. Vi kördes ut till ön och bjöds på en vacker promenad, fick bekanta oss med korna och avslutade med en god middag i det gröna. Mycket trevligt!

På ön växer min favoritsmaksättare ramslök, som är rätt ovanlig så här långt norrut. Den har en kraftig smak som påminner om vitlök, jag tycker att den blir godast i sås eller allra helst smör. Både blommorna och bladen går att äta.








måndag 21 maj 2012

Årets första mjukglass

Jag är ingen glassfantast, men ibland sitter en mjukglass som en smäck! Här en bild på min första för i år.
Edit: Det har visat sig att den här bilden är populär och att den används utan mitt tillstånd på diverse kommersiella hemsidor. Det går bra att köpa rätten att använda bilden, kontakta mig i så fall på email: pjhiller@gmail.com  Om jag upptäcker att bilden används utan mitt tillstånd så kommer jag att kräva ersättning och skadestånd enligt SFF's prislista! 



All spirande grönska och alla blommor gör mig glad! De här stötte jag på ute vid Stendörren idag.

söndag 13 maj 2012

Får får får?

Nä, får får lamm. Här är några som vi stötte på ute vid Tullgarn idag.






I hästhagen låg det här trötta fölet och vilade sig i solskenet.


Ett annat föl var lite piggare


Sommaren är på väg!!!





Det finns ju en anledning till att vi dräller omkring vid Tullgarn så ofta, det är rätt fint där.

torsdag 3 maj 2012

Vad är framsteg?

Vi lever i en tid med enorma tekniska framsteg, men ifråga om solidaritet och humanism går vi bara tillbaka. Det är t ex så fruktansvärt tragiskt att vi sitter och leker med våra SmartPhones framför gigantiska platt-TV-apparater medan våra gamla, som väldigt konkret byggde den välfärd vi lever i, lever i misär och ensamhet på vårdhem som drivs av kapitalister som uppenbarligen ser människor som produkter. Arbetslösheten breder ut sig, sjuka ska tvingas arbeta fast de inte kan och skolsystemet bidrar i allt högre grad till ökad segregation och utslagning. Alliansen vann förmodligen båda de senaste valen på att ge folk mer pengar i plånboken. Jag gillar mer pengar i plånboken, inte tu tal om det om, men inte om det sker på bekostnad av välfärden... Fy fan, det har blivit ett kallt land att leva i det här! Jag har sagt det förut men säger det igen: se till att behålla jobben och bli för Guds skull inte sjuka eller gamla! För arbetslösa, sjuka och gamla ger vi inget för längre i Sverige. Vi gör tekniska framsteg, men som medmänniskor håller vi på att degradera oss till någon slags amöbanivå. Nu skriver jag om kollektivet/samhället.

Men i helgen som gick hade jag glädjen att få laga mat till 207 ungdomar som engagerat sig politiskt (och de företräder inte ett parti som vill öka klassklyftorna...) och det inger mig lite hopp!

Mycket jobb på sistone, men några bilder har det blivit.

Trana


 "vad vi gör här på husets tak är tamejfan våran sak!", som Lundell säger.


 Det blev en blåsippebild till, fast jag bestämt mig för att det var nog för i år...