måndag 20 augusti 2012

Kent på Sjöhistoriska

Tillsammans med runt 16500 andra människor bevistade vi Kents svenska turnéavslut i går kväll vid Sjöhistoriska i Stockholm. En helt fantastisk konsert! Någon dryg timme innan konserten så öppnade sig himlen och vi översköljdes av ett sällan skådat skyfall. Men regnet gick över rätt snabbt och sedan var det uppehåll resten av kvällen.

(Klicka här för att se bilder från konserten på Sundbyholms slott den 20 juli)


















Till sist bjöds vi på ett magnifikt fyrverkeri

fredag 17 augusti 2012

Middag på Kråmö

C, F och jag tog båten ut till Kråmö ikväll och åt middag. Grillade stockholmare med bröd och räksallad stod på menyn. Vi åkte ut i strålande solsken men ganska snabbt mörknade det på himlen över fastlandet. Så småningom nådde styggmolnen även oss, och de var rätt häftiga! Men otroligt nog började det aldrig regna, förutom några droppar på hemvägen.




Ett mycket märkligt lågt moln som kom svävande över Fifångsdjupet


Stockholmare, grillkorvarnas grillkorv.


Vi blev omkörda av vattenskidåkare strax innan vi kom till vår hemmahamn.

onsdag 15 augusti 2012

Ny kamera

Jag har bytt kamera. Alla bilder här på bloggen som är tagna efter Kent-konserten är tagna med den nya kameran. Efter mycket vånda och beslutsångest sålde jag min fantastiska men tunga och klumpiga Nikon D700 och har nu skaffat mig en Panasonic Lumix GX1. Det är en liten, liten s.k. Micro 4/3-kamera. Hälften så stor sensor som på D700, men väger samtidigt knappt en tredjedel så mycket. Den har en sökare som man kan plocka bort och en minimal normalzoom som gör att man kan få ned kameran i en stor ficka när man är ute och går. GX1:an med två objektiv väger ungefär lika mycket som bara D700-huset. Jag var lite orolig för bildkvaliteten pga den lilla sensorn, men har nu slutat oroa mig. Den lilla knattekameran levererar helt OK bilder.



lördag 11 augusti 2012

Läger

Den här veckan/helgen har vi ca 650 SSU:are på läger hos oss på Bommersvik. De ska ha frukost, lunch och middag... Ganska jobbigt, rörigt och annorlunda, men också roligt. Det blir en helt annan typ av matlagning än den vi är vana vid!









I fredags kväll var det en ceremoni där SSU överlämnade 1,7 miljoner insamlade kronor till norska AUF till uppbyggnad av Utöya. Bl a uppträdde Mikael Wiehe.



söndag 5 augusti 2012

Stendörren i nästan svartvitt

Idag blev det en liten fikatur till Stendörren. Jag testar att minska färgmättnaden i bilderna så att de blir nästan svartvita, men är själv lite osäker på om det funkar...




Precis där den här gamla skutan kommer ut är själva Stendörren, som gett namn åt hela området.





Två gamla trotjänare. Jag har en viss förkärlek till gamla traktorer sedan jag för över 20 år sedan hade nöjet att få köra en gammal vevstartad Ford-traktor från 1948.