fredag 30 november 2012

Hösten är slut

Sen några dagar tillbaka är jag däckad av en präktig förkylning och har inte riktigt kraft att gå ut och fotografera den nyfallna snön. Men jag lägger upp ett par bilder från förra helgen när vi var ute vid Stensund på en höstpromenad i dimman. Veckans stora händelse är att vi i familjen har kommit överens om att skippa julbordet i år! Vi äter risgrynsgröt och skinkmackor men skippar resten. Istället tänker vi äta sushi. Ju äldre jag blir desto mer tveksam blir jag till det traditionella julbordet. Sill äter vi flera gånger om året. Lax, köttbullar och prinskorv är vardagsmat. Janssons frestelse kan man äta som lunch vilken mellandag som helst. Ägg äter jag till frukost minst fyra dagar i veckan, dock inte halverade med lite majonäs och tre räkor på (å andra sidan äter vi räkmackor eller räksallad minst en gång i månaden...). Olika typer av kallskuret har vi som pålägg året runt. Revbensspjäll ska jag äta ikväll.Varför ska man äta allt det där och lite till på en och samma gång? Det ter sig smått hysteriskt... Men gröten och skinkmackorna med skånsk senap vill jag inte vara utan. Dem kan jag äta som frukost/lunch/middag hela julveckan, men bara då!






söndag 11 november 2012

Gård och kvarn

Nu är vi inne i en period när det inte är så roligt att bo i det här landet; grått, blött, blåsigt. En bit in på hösten brukar jag alltid hamna i grubblerier över livet. Just nu funderar jag mycket över vad jag egentligen ska bli när blir stor. Ska jag fortsätta med kockandet eller ska jag gå tillbaka till IT-branschen? En lördagkväll kl. 21 när jag städar köket efter att ha jobbat 14 timmar i sträck under rätt stor stress och fötter, knän och rygg värker så är svaret rätt givet. Sen finns det ju stunder när det känns som att det är värt allt slit. All positiv feedback från nöjda gäster, att varje dag har ett tydligt avslut, att få jobba med bra råvaror, att få vara kreativ på riktigt, arbetskamraterna. Men frågan är ändå - är det värt det? Jag har inte bestämt mig för svaret ännu, återkommer!

I går stannade vi till vid två platser som vi kört förbi hundratals gånger. Först vid en museigård som ligger strax norr om Nynäs slott.







Taken smälter in rätt bra i omgivningen


Rena rama agilityhunden


Sen svängde vi in till Karlfors kvarn.

    


                      Här kommer vattnet som driver kvarnhjulet in


                     Och här kommer det ut