måndag 31 december 2012

Tureholms slott

I det här skitvädret vill man ju knappt gå på promenad överhuvudtaget, men vi släpade oss i alla fall iväg med Stina till Tureholms slott för en liten sväng på de isiga vägarna. Det var fruktansvärt halt och jag tog det verkligen försiktigt. Lik förbannat lyckades jag halka till på en isfläck och dunka i backen med en jäkla smäll. Jag landade på ena benet och handen som höll i kameran. Tack och lov så höll kameran, fick bara en repa på undersidan. Benet och byxorna blev det dock några hål i. Allt för konsten!




Det stackars gamla slottet är inte direkt i toppskick. En mäklare skulle väl beskriva det som "gammaldags charm med goda utvecklingsmöjligheter"...

söndag 30 december 2012

Sigrids nya ställe

I dag tittade E, G och lilla Sigrid in hos oss en stund på eftermiddagen, på väg till Tranås där de ska fira nyår. Sigrid fick springa lös en stund och passade då på att ta en närmare titt på mina Lundell och Springsteen-boxar. Eller var det kokböckerna som intresserade henne?








lördag 29 december 2012

Slit och släp

Var ute med Stina på en promenad i skogen i eftermiddagssolen i lördags. Vi pulsade omkring i snön och gick väl egentligen lite för långt, för mig i alla fall. Jag blev helt slut av att gå i den djupa, blöta snön. Jag traskade omkring därute och hoppades på att stöta på älg eller hjort. När jag väl såg några hjortar springa förbi på nära håll så hade jag stoppat ner kameran i väskan och missade dem...


Tullgarns slott från en lite annorlunda vinkel.


Jag tog en "genväg" nerför ett berg, Stina stod olycklig kvar och beskådade min vansinnesfärd genom bitvis knädjup snö nerför något som gränsade till att kunna kallas stup... Hon kom i kapp mig senare, men valde en smartare väg.




fredag 28 december 2012

Julen avklarad



Risgrynsgröten med tillhörande skinkmackor med skånsk senap, bland det godaste jag vet och en av årets största mathöjdpunkter!


 Den här julgranskulan köpte vi på Macy's i New York. Senare i år återvänder vi till the Big Apple, nu i sällskap med E också, och då skaffar vi nog ytterligare en kula att pryda granen med.


 Årets julbord blev det fräschaste och godaste hittills.


                      En klassisk nubbe fick ackompanjera sillen, men till sushin blev det saké!


 Julhunden, som nyss kommit in från promenad, fick en julklapp av "farmor". En stund senare var julklappen upppdelad i molekyler...


söndag 16 december 2012

En ruggigt kall och vacker vinterdag

Jag hann ta några bilder i det kalla, vackra vintervädret innan slaskvädret drabbade oss. De här är tagna på Bommersvik för en knapp vecka sedan, innan isen la sig. Annars var väl veckans händelse att jag helt osökt fick sälja en bild som ett brandingföretag hittat här på bloggen. Fick en rätt ansenlig slant för en bild som jag knappast hade räknat med skulle vara värd någonting... Ska bli roligt att framåt sommaren nästa år få se hur den använts!