söndag 24 februari 2013

Äntligen sol

Äntligen fick vi en solig dag! Man behöver få in lite ljus i hjärnbalken då och då så här års för att inte hamna i depression. Det känns som att solen kom i sista sekunden den här gången. C och jag packade fikaryggsäcken och tog en sväng till Stendörren.









Det hade bildats ett märkligt hål i isen som sedan fryst lite igen. Det som syns i hålet är tång.


söndag 3 februari 2013

Ute på hal is

I fredags jobbade jag första dagen på nya jobbet. Det blev en rätt tydlig kontrast mot det gamla jobbet som kock! Från bondvischan i Järna-skogarna till Stockholms innerstad. Utsikten över Yngern ersatt av fönster mot Vasagatan. Men jag gillar det, ombyte förnöjer!

Idag åkte C, F och jag upp till Heron City och tittade på den nya filmen Les Miserables. Vi såg scenversionen i London förra året och C och jag såg den svenska uppsättningen på Cirkus 1992. Filmen var bra, men vi är överens om att den gör sig bättre på scen. Innan vi åkte upp till Heron hann vi med en promenad på isen utanför Stensund. Solen sken och isen var blank och hal. Alla bilderna är tagna med det helmanuella gamla objektivet Takumar 55mm/f1.8.






Isen hade spruckit och sedan fryst igen och bildat det här skumma mönstret.






Till sist en bild på en ny kompis, en gammal Agfa Isolette. Klassisk mellanformatskamera. Jag funderar på att köpa en filmrulle och se hur det blir...