fredag 27 december 2013

Mellandag

Julen är över för den här gången och avlöpte på bästa tänkbara vis, förutom ur vädersynvinkel. I morse skjutsade jag F till Cityterminalen för vidare transport med Lapplandspilen till Tärnaby där hon ska åka skidor och fira nyår. När hon kommit på bussen så körde jag över till Söder för att byta en julklapp. Affären jag skulle till öppnade inte förrän kl. 10 så jag hade en timme att slå ihjäl. Stina var med så jag tog en hundpromenad längs Fjällgatan, Ersta och Åsögatan upp till Kvastmakartrappan, i regn och rusk!

Den kalla delen av julbordet. De viktigaste rätterna är med och jag tycker att vi håller det på en rimlig nivå. Men egentligen skulle jag vilja slopa julbordet helt och bara äta skinkmackor och gröt. För varje år som går blir jag mer skeptisk till det här absurda frossandet och den galna blandningen av maträtter på en och samma gång. Det är hysteriskt...





Fotografiska, Katarinahissen och Slussen


Djurgårdsfärjan kämpar på i skitvädret


Gröna Lund i bakgrunden från Ersta sjukhus


Att få bo så här mitt i stan vore ju inte helt fel


Kvastmakartrappan





Memento mori - en makaber skyltning till en tatuerare på Folkungagatan

lördag 21 december 2013

Julmarknad

I går tog jag en lunchpromenad genom Gamla stan och julmarknaden på Stortorget, vidare till Kungsträdgården och Sergels torg. Tyvärr vill inte julkänslan infinna sig i mig i år, säkert pga vädret.































söndag 8 december 2013

Kockångest

Det blir inte mycket fotande nu, tyvärr. I går kom kameran fram i alla fall. Först när vi fick besök av en hackspett i vår fågelmatarbuske, sen när vi tog en promenad vid havsbadet.

I går kväll jobbade jag som kock. Åkte iväg och körde en trerätters catering för ett jaktsällskap med 15 unga herrar. I sällskapet fanns en av Sveriges absolut mest kända och meriterade kockar (arbetsgivarens diskretion förbjuder mig tyvärr att berätta vem). Jag hade ingen aning om att han skulle vara där, så det blev en chock när han dök upp. Den extremt kände kocken satt dessutom och åt två meter från köket och såg mig jobba hela tiden... Mycket märklig och läskig upplevelse. Jag ska dit igen i kväll och ge dem middag, så prestationsångesten är svår just nu!

Finbesök
DSCF2459


Det delas broderligt
DSCF2447


I väntan på en ny sommar
DSCF2461


Ah, ett dopp sitter aldrig fel
DSCF2463



DSCF2466


Hittade en några veckor gammal bild på Evelyne
DSCF2434