söndag 26 januari 2014

Mer is och kyla...

Idag blev det en blåsig promenad runt Näset.

Fascineras en hel del över reklamfilmen som Volvo gjort med Zlatan. En vacker, men väldigt märklig och rätt komisk film.


Stina störs inte alls av kylan eller vädret, med är lite bekymrad över att isen hindrar henne från att bada.


lördag 25 januari 2014

Dags att börja planera emigrering?

Hundpromenad vid Sandvik. Svinkallt. Blåsigt. Mulet. Deprimerande. Bara en lång väntan till våren, att livet ska återvända.

Är det kanske dags att lära sig italienska eller spanska och planera för en flytt?








fredag 24 januari 2014

Lite blandad kompott

Det blir fortfarande inte så mycket plåtande i vintermörkret, bara någon bild här och där...

Husrivning vid Liljeholmen


F och min systerson T spelar hockeyspel i en källare i Gamla stan


Lunchsamling i entren på jobbet


Kvällspromenad med hunden hemma i Trosa

måndag 13 januari 2014

Första snön (det får gärna vara den sista också)

Nu är det snart ett år sedan jag slutade jobba som kock på heltid och återvände till IT-branschen igen. Istället för att laga lunch till en massa människor varje dag så kan jag gå ut och äta lunch på Stockholms bästa restauranger tillsammans med synnerligen trevliga och matintresserade arbetskamrater. Det är trevligt att jobba i Stockholms innerstad istället för ute i skogen. Jag slipper jobba sena kvällar och så kallade långpannor (12-15 timmars arbetspass) och helgerna är alltid lediga. Stressen är inte lika stor och konstant som i ett restaurangkök. Det sliter inte lika mycket på min kropp. Ändå saknar jag kockjobbet otroligt mycket. Svårförklarligt! Det är lite tufft för en person som är kock i själen att sitta i en kontorsstol framför en bildskärm hela dagarna...

I lördags kom så äntligen snön och lyste upp lite i mörkret, några veckor för sent enligt mig. Nu kan den försvinna igen och lämna plats för våren tycker jag.