söndag 30 mars 2014

Promenader och brunch

Vi började lördagen med en promenad i vårsolen






Nere vid Västra Hamnplan stötte vi på C-G och Irene som vi köpte husbilen av. De hade övernattat där med sin nya husbil.


Efter hundpromenaden åkte vi till Nyköping och tog med min farmor på promenad


och lunch på Restaurang Qvarnen som drivs av min gamle kollega Frederik





måndag 24 mars 2014

Stensund i vårsol

Tänk att några små blommor och ett par timmar sol kan göra mig så lycklig! Den här vintern har verkligen sugit musten ur mig, men nu känns det som att livet är på väg tillbaka igen.















Avslutningsvis ytterligare en bild på husbilen som ska hämtas i morgon, och som enligt planen ska ta oss ut på äventyr i vida världen. Dessvärre har vi varit tvugna att riva vår carport för att in det här åbäket på uppfarten, men det är det förhoppningsvis värt.


söndag 16 mars 2014

En föraning om att våren är på väg

Idag tog vi en promenad ute vid Trosa havsbad. Pga frånlandsvind var det inte så blåsigt därute som inne i stan. Stundtals värmde solen och det infann sig lite hopp att våren trots allt är på gång. Annars har den senaste tiden präglats av ett husbilsköp. I sommar bär det av på en längre resa norrut!

















lördag 1 mars 2014

Jakten på det perfekta kamerasystemet

Mitt projekt som handlar om att hitta det perfekta kamerasystemet har gått in i en ny fas. En insikt om att det perfekta systemet inte finns är den senaste idén. Så nu har jag två system, Pentax för djur/natur och Fujifiílm för allt annat. En vädertätad (betyder att den tål damm och regn) Pentax med två zoomobjektiv inhandlades för nån vecka sedan. Min första systemkamera som jag fick när jag var 14 år var en begagnad Pentax så det är lite nostalgi i märket för mig. Liksom tidigare den här vintern har inte vädret inspirerat till så mycket fotograferande, men här kommer några bilder tagna med Pentaxen.