onsdag 29 juni 2016

Midsommar med Bruce och Huawei

Vi firade midsommar i Göteborg. Midsommarafton hemma hos en gammal vän till C, midsommardagen med Bruce, Patti, Steve och några till...

Jag har precis skaffat en ny mobiltelefon. Valde just den telefonen för att den ska ha en väldigt bra kamera som utvecklats tillsammans med Leica. I lördags lämnade jag Fujin hemma och plåtade bara med mobilen, så alla bilder i det här inlägget är tagna med mobilkameran.

Götaplatsen har fått en fräsig fontän, som dock enligt uppgift används som biltvätt!


Trädgårdsföreningen bjöd på blomsterprakt








Det börjar fyllas på på Ullevi

Världsklass. Bruce och E Street Band bjöd en 4-timmarsspelning den här kvällen!


måndag 20 juni 2016

Siljan runt

Helgen ägnades åt en biltur runt Siljan och besök på Carl Larsson-gården i Sundborn. Makarna Carl och Karin Larssons hem slutar aldrig fascinera mig, det är så speciellt. Hemtrevligt, unikt, genomtänkt och varmt. Det enda som stör mig är att det heter Carl Larsson-gården, då Karin Larsson satte minst lika mycket prägel på den som Carl. Dessutom tycker jag att Karin var en intressantare person än sin världskände man. Hon var ju multibegåvad och konstnär ut i fingerspetsarna. Hennes tyger, kläder, mönster, möbler och tavlor, som fortfarande känns moderna, är helt fantastiska. Medan jag tycker att Carl Larssons konst är ganska tråkig... Men det är ju min högst personliga åsikt.

På väg till Sundborn såg vi en skylt till Hildasholm, gården som Axel Munthe gav till sin fru Hilda i morgongåva, så vi svängde in där och gick en sväng i parken. Ett väldigt speciellt ställe som vi måste besöka igen!


Vy över Siljansnäs från Björkberget i regn och rusk







Dalahästarnas hemby Nusnäs


I Nusnäs var det Amazon-träff eller nåt...


Vi bodde på det förträffliga hotellet Villa Långbers i Tällberg. Rekommenderas starkt, oslagbart läge och bra på alla vis!

















Hildasholm




















Carl (och inte minst Karin) Larsson-gården


Jag kunde inte bärga mig utan bröt mot fotoförbudet med att ta EN bild, mitt favoritrum i Larsson-gården


Carl Larsson-gården heter egentligen Lilla Hyttnäs. Granngården heter Stora Hyttnäs och där hittar man ett orört bergsmanshem. Vi hann inte gå på guidad visning den här gången men ska åka upp igen och då måste det bli av. Ganska speciellt med en stor agavekaktus på gården!


måndag 6 juni 2016

Ännu en underbar sommarhelg

Den här soliga, härliga senvåren/försommaren gör mig lite orolig - hur ska sommaren bli? Det är sällan det är varmt och soligt både under försommaren och högsommaren... Men jag försöker slå bort de funderingarna och njuter av nuet. I fredags kväll var det studentmottagning, i lördags en sväng ner till Kungsträdgården och Smaka på Stockholm. Senare på lördagskvällen tog vi med oss en flaska vin och lite ost till Skinnarviksberget och njöt av solnedgången igen, det kan lätt bli en vana. Söndagen spenderades i Björnöns naturreservat på södra Ingarö och nationaldagen "firades" med en promenad vid Vinterviken. En typiskt bra helg! Men det här med nationaldagen ger jag inte mycket för. Det känns verkligen som en hitte-på-dag. För mig är Midsommarafton det närmaste vi svenskar kommer nationaldag på riktigt.


Skapligt fin kväll för ballongflygning!








Härligt att kunna få lite skärgårdsvibbar trots att jag inte äger någon båt längre


Lite kyligt i vindarna, men man ska inte klaga!


Grodmän





Kortaste vägen mellan Vinterviken och Stora Essingen





Prunkande kolonilotter i Vinterviken