onsdag 6 mars 2013

Besök på Noma i Köpenhamn

I helgen som gick var jag i Köpenhamn tillsammans med mina gamla arbetskamrater på Bommersvik och åt lunch på Noma, som av många anses vara världens bästa restaurang. Jag är fortfarande lite tagen av upplevelsen, som inte riktigt går att förklara. Servicen var fullkomligt outstanding, jag har aldrig upplevt något liknande. Servisen hade svar på allt och var extremt uppmärksam, men ändå väldigt avslappnad och "skojfrisk". De 22 rätterna serverades av ömsom servitriser och servitörer, ömsom av de kockar som lagat maten. Det fanns inget stelt finkrogssnobberi i den sobra lokalen. Maten var obeskrivligt knasig, innovativ, galen och helt underbar! Som grädden på moset fick vi efter den fyra timmar långa lunchen en rundvisning i köket. En upplevelse för livet!

Här är några få av de serverade rätterna:

Vi togs emot av en servitör så fort vi klev ur taxin



Maltkäckebröd (står i vaserna) som serverades med hemgjord creme fraiche



Friterad renlav



Mussla med selleri i friterat ätbart skal som gjutits av en slags pastadeg och friterats


Rökt siklöja i en slags "donut" med en bit picklad gurka inuti...



Torkad morot med aska av hö och ängssyresås



Den proffsigaste servitör jag någonsin stött på!


Preppköket.



Inga kommentarer: