söndag 14 april 2013

New York - TV-serier

Vi la en del tid i NY på att besöka platser med anknytning till TV-serier. Jag är sen många år ett stort Seinfeld-fan och E och F tittar på Gossip Girl och Sex and the city, serier som utspelar sig i New York. En bra sak med att leta reda på dessa platser som förekommer i serierna hade det goda med sig att vi kom till stadsdelar som man kanske annars inte hade sett så mycket av!


I huset till vänster bodde Jerry Seinfeld (både i verkligenheten och i serien), 129 W. 81st St



Dinern där Jerry, George, Elaine och Kramer hänger i nästan varenda avsnitt, 2880 Broadway vid 112th St



Carrie Bradshaws (Sex and the city) lägenhet och trappa (det var den som var viktig!), 66 Perry Street i West Village. The Village är nog mitt favoritområde på Manhattan.



Magnolia Bakery, 401 Bleeker Street, är tydligen ett favoritställe för tjejerna i Sex and the city. Vi köpte varsin cup cake där, och min var direkt äcklig. På tok för mycket topping, som bara smakade smör...



Trappan till Metropolitan Museum, 1000 5th Avenue. Förkommer ofta i både Gossip Girl och Sex and the city, förstod jag det som.



Grand Central Station, 42nd Street/Park Avenue. Tågstation som har något med Gossip Girl att göra. När var där kom det fram en amerikansk kille och frågade om vi kom från Sverige. Det visade sig att han ska gifta sig i Sverige nu till sommaren med en tjej från Mariefred!

Inga kommentarer: