fredag 5 april 2013

Påsk i New York

Hela familjen åkte till ett vårvarmt och soligt New York och firade påsk. Vi tillbringade en vecka i staden som aldrig sover och som man förmodligen aldrig tröttnar på, vi längtar redan tillbaka... Jag har ca 700 bilder från resan att reda på och en del av dem kommer naturligtvis dyka upp här på bloggen. Här kommer några första smakprov.

Utsikten från Rockefeller Center söderut mot Midtown, Empire State building och Lower Manhattan (med Chinatown/Little Italy, där vi bodde)



Från Rockefeller Center


Vy från Empire State building första kvällen



Vi tog en sväng ner till Coney Island, som var invaderat av ortodoxa judar som kommit från när och fjärran för att fira påsk i New York. Brooklyn är lite av ett centrum för flera olika grenar av den ortodoxa judendomen.



Den här killen med converseskor och hoodtröja stötte vi på i Midtown på Manhattan.



Baseballträning i Central Park



En av alla dessa små gatukök som säljer hot dogs och äckliga Pretzels (kringlor som ser goda ut men smakar trolldeg!)



Vy mot Financial District (med bl a Wall Street) på Lower Manhattan från Brooklyn Heights. Strax till höger om mitten av bilden ser man en av de nya skyskraporna som byggs upp istället för WTC.



Bild tagen från gratisfärjan över till Staten Island, som man som turist åker för att få en bra utsikt mot Frihetsgudinnan.



Kafferast utanför ett Starbucks på W 34th Street

Inga kommentarer: