söndag 26 december 2010

Sigges första jul

Det har varit en lugn och skön julhelg, och Sigges första. Men som väntat så har det bara varit skinkmackorna med skånsk senap samt julgröten som verkligen smakat så där speciellt och fantastiskt som festmat ska göra. Resten av julbordet kan jag verkligen vara utan. Nu har jag föreslagit för familjen att vi nästa jul ska ha kvar skinkan och gröten till frukost/lunch och sedan satsa på en skaldjursbuffé med lite fräscha sallader till istället för det vanliga julbordet, och de var med på det!!











Tyvärr förmörkades julstämningen en aning när jag i går återigen läste om hur människor med svåra sjukdomar utförsäkras från sjukförsäkringen och tvingas söka jobb och gå jobbsökarkurser. Individer (för det är individer, inte en ansiktslös grupp - "de sjukskrivna", som drabbas) tvingas från sina hem för att de blivit sjuka och inte längre får någon inkomst. I Alliansens Sverige mår sjuka människor så dåligt pga dessa sjukförsäkringsregler att de tar livet av sig! Men även om merparten av de sjuka inte tar livet av sig, är det inte illa nog att de ligger vakna på nätterna och oroar sig över ekonomi när de borde få ägna sina krafter åt att försöka bli bättre eller åtminstone stå ut? Har de inte nog med värk och oro över sina sjukdomar? Där är vi 2010. Hur mår en kristdemokrat som varit med och röstat fram de här reglerna? Hur ser de "kristna värderingar" ut som innefattar en sån här människosyn?

2010 är det bara en sak som räknas, att få mer pengar i plånboken. Om det är på bekostnad av de gamla, de sjuka eller de arbetslösa spelar tydligen ingen roll.

Se till att ni håller er friska och att ni behåller era jobb. Annars blir det ett tufft 2011...

Inga kommentarer: