lördag 8 januari 2011

Middagstips när förslappningen är total

Om ni någon gång kommer hem från stallet en fredagkväll, efter att ha ridit en bångstyrig fd travare och är vrålhungriga eftersom ni hoppade över lunchen för att istället författa ett infantilt blogginlägg. I hemmet väntar bara en lika hungrig hund. Ni känner inte för att laga mat, så vad göra? Kanske som undertecknad, hotta upp en ICA Mozarella-pizza?! Men det ska vara ICAs Mozarella-pizza, inget annat!

Baka av pizzan i ugnen. Lägg sedan på ruccola, parmaskinka, parmesan, basilika, en nypa fjollsalt, några varv med svartpepparkvarnen och ringla olivolja av god kvalitet över skapelsen. Denna sobra måltid är hundra gånger godare än vilken fettdrypande hämtpizza som helst, och om man grundar med ett glas vin före maten så påminner den nästan om en äkta italiensk pizza. En riktig italiensk pizza smakar bröd, tomat och mozarella. Inte deg, burkpizzasås och riven hushållsost.



Mitt vinval blir detta synnerligen prisvärda Priorat-vin, som min gode (och äldste, vi har känt varandra i hårresande 37 år!) vän Jan-E tipsade om tidigare i veckan.




Någon kanske höjer på ögonbrynen över detta val av vin, som vid en första tanke kan anses vara en aning vågat på gränsen till dumdristigt. Men betänk körsbärstomaternas fruktiga sötma tillsammans med sältan från skinkan och parmesanen, och de peppriga tonerna från ruccolan, oljan och basilikan. Dessutom har ju överaskningsmomentet i sig ett egenvärde!

Nu är det höd tid att gå ut och skotta ner snön från carporten.

1 kommentar:

Fin-Kusin sa...

I tried this - still alive and kicking!